Sådan undgår mænd tyndt hår

Mange mænd vil gerne slippe af med deres tyndt hår. Læs med her hvis du vil vide hvordan du kan undgå tyndt hår.

Overraskende mange mænd lider at tyndt hår. Det er dog ikke et problem som kun mænd oplever, kvinder mister også håret, dog ikke så ofte som mænd. Grundene for udtynding af håret kan varierer fra midlertidige problemer, såsom vitaminmangel, eller mere komplekse helbredsproblemer. Amerikanske undersøgelser viser, at over 85% af mænd oplever at få tyndere hår inden de fylder 50. Det er dog ikke en irrersible effekt på grund af din alder, du kan sagtens gøre noget ved det.Der findes dog midler der kan hjælpe, blandt andet shampoo og medicin.

Cirka 85% af mænd vil opleve at få tyndere hår inden de fylder 50. Nogle begynder at miste håret inden de bliver 21. Der er mange myter omkring hvorfor mænd oplever af få tyndt hår, men oftest skyldes det ikke at du har en kasket på, men mere nogle hormoner der er i ubalance.

Tryk her for at vise potentielle midler mod tyndt hår hos mænd.

Hvordan ser tyndt hår ud?

Tyndt hår er meget almindeligt for mænd i Danmark og Skandinavien, da vores hår generelt er meget fint sammenlignet med resten af verdens mandlige befolkning. Hårtab kan påvirke mænd i alle aldre. Derfor er det vigtigt at kende tegnene på tyndt hår, så man kan tackle problemet, efterhånden som det udvikler sig. Tyndt hår hos mænd begynder typisk omkring panden og oven på hovedet. Derfor oplever mange mænd en vigende hårgrænse som en del af de tidlige stadier af deres hårtab. For at afgøre om din hårgrænse trækker sig tilbage, prøv at sammenligne dit nuværende hår med et billede fra for to år siden. Tynd håret på toppen af hovedet, på den anden side, kan identificeres ved regelmæssigt at skære dit hår ned i midten og se, hvor meget hovedbunden der afsløres.

Tyndt hår hos mænd

Selv om mange faktorer kan bidrage til at du oplever tyndt hår, er skaldethed for mænd den mest almindelige type hårtab. Denne gradvise reduktion af hårene begynder typisk med udtynding på toppen og siderne, som derefter kan brede sig til resten af hovedet. Det tager 15-25 år for mænd med skaldethed at blive helt skaldede. Selv om der ikke findes nogen kur på nuværende tidspunkt, kan hårtabet bremses med medicin. Andre fortykkelses-og vækstmetoder samt en passende frisure kan også være nyttige til at tackle og skjule dette problem.

Vi har samlet en række produkter i bunden af artiklen, som kan hjælpe dig med at undgå hårtab eller tyndt hår. Derudover har vi samlet 4 grunde til, hvorfor mænd ofte oplever hårtab:

1. Stress kan give mænd tyndt hår

Stress forudsaget eksempelvist arbejde, forhold eller for lavt selvværd kan føre til noget kaldet “acute telogen effluvium”. Denne tilstand er en almindelig grund til hårtab, idet stress kan tvinge hårsækkene til en “hvilende fase”, som gør at ingen nye hårstrenge vokser. Normalt, er der en tre-måneders forsinkelse mellem særligt stressende omstændigheder og dit hår, der falder ud, men sammenhængen mellem stress og hårtab er veldokumenteret. Dette påvirker både mænd og kvinder, og denne form for hårtab og fortynding kan reflektere hvad der foregår inde i kroppen, så hvis stress stoppes eller mindskes, er en ful bedring mulig.

Stress og hårtab – løsninger til problemet.

Det kan være svært at identificere årsagerne til stress, men mange eksperter anbefaler disse tips for at modvirke det:

  • Lær og øv regelmæssigt afslapningsteknikker (såsom dyb vejrtrækning, meditation eller yoga)
  • Få regelmæssig træning, som hjælper med at håndtere stress og dens virkninger
  • Tilbring tid med positive mennesker – at isolere dig selv kan forværre stress
  • Søg professionel hjælp fra en terapeut
  • Spis en sund diæt og tag en multivitamin, hvis din læge anbefaler det (Læs mere om diæt og hårtab her)
  • Behandl dit hår med omhu, når du vasker, tørrer og styler det

2. Diæt

Hårsækken er en af de mest metabolske aktive steder i kroppen, og hårtab samt tyndt hår hos især mænd kan være påvirket af kalorier og proteinmangel, samt mangler på næringsstoffer.

Der er også beviser på at mangel på vitamin D kan føre til hårtab og tyndere hår, idet vitamin D stimulerer hårsækken til at vokse, så når kroppen ikke har nok, kan håret være påvirket. Tyndt hår eller hårtab forårsaget af mangler i din diæt kan desuden være:

Mangel på jern, blodmangel, kan i alvorlig grad påvirke din hårvækst. Som med manglen på korrekte næringsstoffer i din kost (forklaret ovenfor) er det vigtigt at sikre, at din kost er næringsrig både for at bekæmpe hårtab og opretholde energiniveauet. Det bliver desværre sværere for vegetarer og veganere, men grønne blade som spinat, bønner og linser kan alle hjælpe. Når det er sagt, kommer bøffer og andre røde kød ud på toppen, når det kommer til at øge din jernindtag.

3. Genetik og alder kan skabe tyndt hår hos mænd

Stress og tyndt hår hos mænd

Mandelig skaldethed er en de mest hyppige former for hårtab og tyndt hår hos mænd. Alder, genetik og testosteron spiller alle en rolle i både mandlig og kvindelig hårtab. Nogle mænd begynder at opleve tyndt hår eller hårtab efter puberteten, men det er mest almindeligt at se hårtab hos mænd over 40.

Giv dine forældre skylden, for skaldethed i mænd ligger til familien. Hvis mænd oplever at få tyndt hår, er det et teng på at du eventuelt mister håret hvis det ikke modvirkes. Det skyldes det mandlige mønster skaldethed, at din krop bliver mere og mere følsom over for androgener — mandlige kønshormoner, der regulerer udvikling og vedligeholdelse af mandlige egenskaber og reproduktiv aktivitet. Det er arveligt, i hvilket omfang din skalp påvirkes af denne proces, så det kan være svært at bekæmpe tyndt hår for nogle mænd.

Vi forstår endnu ikke helt præcist, hvordan disse faktorer kan medføre til hårtab, men der er beviser på de helt sikkert spiller en rolle.

4. Rygning medfører til tyndere hår

Hvis du ryger, har du større chancer for at blive skaldet. Giftstofferne i cigaretterne kan påvirke blodstrømningen til din hårsæk, og dermed skabe tyndt hår. Rygning kan desuden skade immunforsvaret, som kan føre til sygdomme som kan skabe tyndt hår. Et svagt immunforsvar kan også øge chancerne for en bakterieinfektion i hovedbunden, som kan stoppe hårsækkene for at producere hår.

Så hvis du ofte ryger og vil undgå at dit hår bliver tyndere, er det en god idé, at stoppe med at ryge.

5. “Male pattern baldness”

Male pattern baldness

“Male pattern baldness” referer til en type hårtab, som foregår i hovedbunden af mange mænd. Dette er forårsaget af genetik, og oftest begynder dette at ske når man er mellem 20-30 år gammel. Mænd oplever, at deres hår begynder langsomt at blive tyndere i siden, og derefter på toppen af hovedet. Jo før man agerer på disse tegn på hårtab, jo bedre. Vi har samlet en liste af produkter herunder, der kan hjælpe dig imod disse symptomer.

Midler mod tyndt hår for mænd?

Du kan stadig nå at gøre noget!

Vi har listet en række produkter vi mener kan hjælpe dig med at komme tyndingen af dit hår i forkøbet, og samtidig potentielt gøre dit hår tykkere.

Vitamin B7 er essentielt for at styrke hår

Det kan være svært for mænd at finde midler mod tyndt hår og hårtab, som virker. Som nævnt før kan hårtab og tyndt hår skyldes mangler på essentielle vitaminer, herunder vitamin B7. Da vi ikke forstår hårtab helt præcist endnu, kan det være svært at afgøre hvad der netop lige gør at den enkelte person får tyndere hår. Oplever man tyndt hår bør man eksperimenterer med forskellige produkter, og se hvad der giver det bedste resultat for en selv.

Maxmedix har fremstillet nogle kapsler, der netop indeholder en stærk dosis af Vitamin B7. Så vidt vi kunne se er det de billigste med gode anmeldelser på nettet.

Tyndt hår hos mænd - virker biotin?

Pris: 149 kr.

Læs mere her

Medicin mod tyndt hår

Finasterid(Propecia) er et dokumenteret middel mod hårtab og tyndere hår. Det er et af de mest populære og effektive midler i kampen mod tyndt hår, og kan købes hos forhandleren herunder. Prisen er dog dyr så man må spørge sig selv hvor meget man vægter styrkelsen i håret.

Brug af midlet fører til en reduktion i DHT-niveauer, i både hovedbunden og serum. Ved at sænke niveauet af DHT i hovedbunden, kan finasterid opretholde mængden af terminalhår i anagerfasen (hår der er på vej til at falde ud) og forbedre styrken i hårsækkene. Finasterid er mest effektivt ved toppen af hovedet, men kan reducere mængden af hårtab i alle områder af hovedbunden, og dermed kan mænd effektivt undgå tyndt hår.

Bør jeg bruger finasterid som mand?

Hvis man oplever tegn på tyndt hår som mand, kan det stærkt anbefales at tage den korte sundhedsundersøgelse på treated.com, for at se om man er egnet til midlet.

Link til Treated.com

Prisen for 12 ugers behandling på Treated.com er 1199 kr, som i skrivende stund er et af de billigste på markedet. Prisen er relativt høj modsat andre midler mod hårtab, men det er et af de eneste der har bevist en gavnlig effekt. Der findes andre online apoteker som kan tage op til 2500 kr, men midlet er det samme så det anbefales ikke.

2 ud af 3 patienter oplever øget hårvækst og tykkere hår, hvilket er en statistik andre midler ikke har.

Pris: 450 kr.

Læs mere her

Shampoo mod tyndt hår hos mænd

Dårlig shampoo kan bestemt også have en effekt på hårtab. Læs mere om shampoo’s effekt på hårtab i vores artikel her.

Kort sagt, kan billigere shampoos ofte indeholde sulfater og andre intense eller giftige ingredienser, som kan medvirke til at mænd oplever tyndt hår. Hvis man er nervøs for at få tyndere hår, eller allerede er begyndt at se tegn på hårtab, anbefales det stærkt at undersøge shampoos som kan styrke håret.

Dit valg af shampoo er meget vigtigt i forhold til bremsningen af dit hårtab. Mange billige shampooer som man køber i eksempelvis dagligvarebutikker, indeholder skadelige kemikalier som bidrager til at mænd får tyndt hår. Foligain har produceret en shampoo der fungerer på tre fronter: styrkelsen af hårsækken, formvitalitet og bevarelse af fugtigheden. Derudover indeholder den ikke de giftige stoffer som andre shampoos, som skader dit hår.

tyndt hår mænd shampoo

Pris: 149 kr.

Læs mere her