Har du kløe i hovedbunden? Her er 3 slags shampoo mod kløende hovedbund

Shampoo mod kløende hovedbund

Der findes mange slags varianter af shampoo mod kløende hovedbund. Oplever du en irriteret og kløende hovedbund? Dette kan ofte fikses at det rigtige valg af shampoo. Læs med her for at finde ud af hvordan du potentielt kan lindre kløen.

Vi ved alle, hvor irriterende det er at have en kløende hovedbund, og at finde ud af, hvad der forårsager det, kan være en stor hovedpine. Men bare rolig; der er enkle, naturlige måder at lindre kløen på. Selvom det kan være svært at modstå impulsen til at klø sig, er den gode nyhed, at en kløende hovedbund typisk ikke er noget at bekymre sig om – faktisk er det ret normalt, og det er ofte værre om vinteren. Fra syntetiske shampoo til eksem, vi har lavet denne nyttige guide til at hjælpe dig med at finde ud af, hvad der forårsager din kløende hovedbund, og hvordan du kan helbrede den.

Hvad forårsager en kløende hovedbund?

Stress

Stress har en betydelig indvirkning på kroppen, herunder producerer hovedbunden kløe. Afstressning er derimod sværere at gøre, end det ser ud til. Giv dig tid til noget, der faktisk afslapper dig. Uanset om det er via træning, meditation eller bare at bruge tid udenfor (en sammenhæng mellem D-vitaminmangel og kløe er blevet opdaget!). Dette er også en af grundene til, at kløende hovedbund er så almindeligt om vinteren. At finde en måde at berolige dit sind på og kroppen er livsvigtig.

Skæl

File:Excessive dandruff.jpg - Wikimedia Commons

En af de mest udbredte årsager til kløende hovedbund er skæl. En svampe- eller gærinfektion er næsten sandsynligvis skylden, hvis du har fedtede, skællignende flager. Shampooer mod skæl indeholder ofte skrappe rensemidler og svampedræbende kemikalier, som kan skabe ubehagelige bivirkninger som f.eks. hovedbundsirritation.

Lus

En kløende hovedbund er et almindeligt symptom af hårlus. Hvis du mistænker at hårlusene er grunden til kløende, kan du får en til at nøje undersøge din hovedbund og dit hår for tegn på hårlus.

En kløende hovedbund kan ske som en allergisk reaktion til den shampoo du bruger

En kløende og tør hovedbund kan fortælle dig at det er tid til at skifte din shampoo. Det kan hænde at du er allergisk til visse ingredienser i den shampoo du bruger, og din hovedbund altså derfor reagerer på det ved at blive tør og irriteret. Nedenfor har vi samlet tre forskellige shampoo mod kløende hovedbund, som du kan prøve for at lindre irritationen i hovedbunden.

En moderat, lavtskummende shampoo kan effektivt rense og kontrollere talgproduktionen uden at få en tør, kløende hovedbund til at flage mere eller en fedtet hovedbund til at producere for meget olie. Øg vaskehyppigheden til hver 3.-4. dag, og frisk op med en skælbekæmpende urteskyl imellem.

Det er ikke den eneste årsag til kløende hovedbund, men det er en af de mest udbredte. Sæsonbestemte udsving, stress, kost, en hudlidelse, en tørshampoo-afhængighed og endda sæsonbestemte ændringer kan alle spille en rolle. En vedvarende kløe kan være forårsaget af en hovedbund, der enten er for tør eller alt for fedtet.

3 forskellige shampoo mod kløende hovedbund

1. Australian Bodycare Tea Tree Oil shampoo

Tvivl ikke, der findes en shampoo mod kløende hovedbund. Nogle gange er et simpelt shampooskift nok til at kunne modvirke en kløende og tør hovedbund. En af hovedårsagerne til en kløende hovedbund er overforbruget af hårde kemiske hårprodukter. Hvis du har en kløende hovedbund, bør du undgå billige syntetiske shampooer, uanset hvor tiltalende de fremstår eller dufter. Vi anbefaler derfor Australian Bodycare’s tree oil shampoo. Shampooen er en effektiv Tea Tree Oil shampoo, som bekæmper snavs og bakterier, men samtidig er hudvenlig og god til både hår og hovedbund.

Shampoo mod kløende hovedbund
 • Består af en blanding af gode og naturlige olier.
 • Renser effektivt håret for snavs og bakterier.
 • Kokosolie der styrker hår og hovedbund.
 • Antiseptisk og hæmmende mod bakterier, som kan være årsag til en kløende hovedbund.
 • Indeholder bl.a. glycerin, som tilfører fugt hvilket modvirker den irritationen og kløen i hovedbunden.

Pris: 89 kr.

Læs mere her

2. Matas Carbamid Shampoo

En anden god og relativ billig shampoo der ikke er for hård ved håret er Matas’ Carbamid shampoo. Som nævnt kan kemisk indhold i en shampoo kan forårsagede kløe i hovedbunden, derfor anbefaler vi denne shampoo fra Matas som indeholder ikke parfume. Derfor er den ideel hvis du vil udelukke din shampoo som grunden til kløen.

Matas Carbamid Shampo
 • Uden parfume
 • Vegansk (uden animalske indholdsstoffer).
 • pH-værdi: Ca. 4,4.
 • Produceret i Danmark
 • Indeholder allantoin som virker beroligende samt modvirker irritationen i hovedbunden.
 • Tilsat carbamid og glycerin, som beskytter mod udtørring og giver fugt til hovedbunden.
 • Indeholder panthenol og aloe vera, som plejer håret.

Pris: 80 kr.

Læs mere her

3. Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo

Denne shampoo er lavet af Hairlust, en dansk virksomhed med 4.4 i trustscore på trustpilot, har en klinisk dokumenteret effekt på håret. Shampooen er rig på havsalt, som indeholder mineraler som magnesium, hvilket styrker hår og hovedbund og kan modvirke kløen i hovedbunden. Foruden dette indeholder shampooen glycerin, som skaber fugt i håret. Med disse ingredienser er Hairlust’ shampoo en effektiv shampoo mod kløende hovedbund.

Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo
 • Indeholder Glycerin som fugter håret og hovedbunden
 • Indeholder AnaGain som virker stimulerende på hårvæksten samt bidrager en tættere hårvækst.
 • Fri for parabener, silikone og sulfater.
 • Produceret i Danmark
 • Certificeret økologisk
 • Certificeret vegansk

Pris: 179 kr.

Læs mere her