Mænd – hvordan barberer man sig dernede?

Hvordan barberer man sig dernede som mand?

Er det første gang du skal barberer dig dernede? Eller vil du bare vide hvordan du kan barberer dig dernede, uden at du får udslæt og bumser?

Det er helt normalt for mænd at barbere sig dernede. Ifølge en amerikansk undersøgelse, intimbarberer 50% af mændene i USA.

Det er ingen grund til at føle sig selvbevidst over hvorfor man barberer sig dernede, der er adskillige årsager til at gøre det. Mange mænd gør det inden sex for det skal se pænt ud, men der er også hygiejniske grunde til at gøre det.

Det er selvfølgelig ens helt eget valg om man vil barberer sig dernede, intimbarbering er helt dit eget valg. Det er dog vigtigt at man gør det på den rigtige måde, både så man gør det sikkert og man ikke får ubehag efterfølgende.

Hvad er den mest almindelige måde at barberer sig dernede for mænd?

  • Minimalisten: Barber alt håret over dine kønsorganer, men behold noget af håret på testiklerne.
  • Horisontalt: Barber håren over området (men ikke omkring din penis) og fjern hårene på din testikler.
  • Former: Først skal du barberer alle hårene kort, så formen er nemmere at se. Men efterfølgende kan du blive kreativ efter dit behov. Pile, bogstaver og hjerter er alle populære muligheder.

Så hvordan barberer man sig dernede som mand?

Før du begynder at barberer dig, vask din hænde og det du bruger til at barberer dig med. Det er også anbefalet at tage et hurtigt varmt bad, for at blødgøre hårene. Dette stopper din hud fra at blive irriteret, især hvis du vil fjerne alle hårene. Det er nemmest at fjerne hårene enten i badet eller over toilet, for at gøre rengøringen nemmere. Når du er færdig, desinficer din skraber eller barbermaskine, og opbevar dem i en lukket, ren beholder.

1. Barbering

At barberer sig der normalt for mænd, men det kan også være farligt hvis du ikke passer på. Når du barberer dig er det nemt at skære i din hud og gøre dig sårbar for bakterier. At barberer sig kan også blokerer dine hårsække – det der holder hvert hår, og kan måske skabe ingroede hår.

Guide: Barber dig i den retning dine hår gror i, for at minimerer irritation. Hiv lidt i huden for at gøre det nemmere at få alle hårene.

Nogle gode tips er:

Desinficer din skraber før du bruger den.

  • Brug varmt vand for at blødgøre håret, som gør dem nemmere at fjerne.
  • Brug barberskum for at modvirke irritation.
  • Skift bladene på din skraber ofte.

2. Voks

Når man fjerner hårene med voks, tilføjer man striber af varmt voks til et behåret område og giver hårene ud af hårsækkene. At vokse er et godt alternativt til at barberer sig, fordi det ofte resultetere i mindre irriation og kløe når hårene gror tilbage. Disse metode er meget sikre når de bliver gjort af en trænet proffesionel, men hvis det gøres forkert, kan det føre til ubehagelige bivirkninger, som rødligehed, irritation og ingroede hår.

3. Laserhårfjerning

Når mænd og kvinder normalt barberer sig dernede med en skraber eller maskine, kommer hårene altid tilbage. Laserhårfjerning er generelt set som permanent, de fjerner hårsækkene så håret ikke gror tilbage. Laserhårfjerning bruger en koncentreret samling af lys, som transmitterer energi fra kemikalier eller varme. De kommer ind i hårsækkene og forhindrer dem fra at lave nye hår. Hvis du vil prøve laserhårfjerning, kan du bestille tid hos en professionel.

4. Trimming eller vedligeholdelse

Vil du ikke fjerne alle hårene? Intet problem.

Hårene i de intime områder, stopper med at vokse ved en specifik længden. Længden er forskellig for alle, og varierer af race, alder og køn. Så hvis du vil tage lidt af toppen, brug en saks som peger væk fra din krop. Du skal ikke klippe hårene tæt på din krop, det er en nem måde at klippe dig selv på. Vær ekstra sikker tæt på hårene ved din penis, der er hårene oftere meget tyndere.

Hvad skal jeg gøre ved udslæt og bumser når jeg barberer mig dernede?

Selvom du er ekstra påpasselig, er det ikke unormalt at få udslæt, bumser eller ingroede hår ved de intime områder, især hvis du barberer dig. Det bedste er at stoppe med at barberer dig indtil det går væk. Se din læge hvis de ikke forsvinder efter omkring en uge hvor du ikke har barberet dig, eller hvis det bliver værre. Her er hvad du skal gøre ved hver af symptomerne:

Udslæt

Du skal ikke klø dig. Det kan forværrer irritation eller skabe en infektion. Brug creme for at lindre kløe.

Bumser

Brug en kølig, naturlig creme for at lindre irritation. Lad håret gro tilbage indtil bumserne forsvinder. Overvej ikke at barberer dig så ofte hvis du får bumser hver gang du barberer dig. Prøv at brug en barbermaskine.

Læs mere her.

Ingroede hår

Lad være med at barberer dig indtil hårene gror tilbage. Brug en varm og våd klud, massér dig på området dagligt indtil irritationen går væk.

Hvad skal jeg gøre når jeg barberer mig dernede?

Der er ikke noget rigtigt og forkert når det kommer til intimbarbering. Statistikker viser at halvdelen af mænd intimbarberer dig, den anden gør ikke. Så du skal ikke overtænke beslutningen, gør hvad du føler for. Alles hår i intimområdet er forskellige, din busk kommer til at se anderledes ud end andre du kender, ligesom alt andet hår på din krop.