Kløe i urinrøret hos mænd – 5 ting du kan gøre

Oplever mænd kløe i urinrøret er det højst sandsynligt urinrørsbetændelse. Det er betændelse i det rør som bringer urin fra blæren ud af kroppen.

Smerte under urination er det mest almindelige symptom af urinrørsbetændelse. Urinrørsbetændelse er normalt skabt af infektion af baktierie, og kan normalt kureres med antibiotika.

Hvordan skaber urinrørsbetændelse kløe i urinrøret hos mænd?

De fleste tilfælde af urinrørsbetændelse er skabt af infektion af bakterie, som er kommet ind af urinrøret fra huden omkring urinrørets åbning. Bakterier som kan skabe urinrørsbetændelse er bl.a.:

  • Gonococcus – Smitter gennem seksuel samleje og skaber gonore.
  • Chlamydia trachomatis – Smitter gennem seksuel samelej og skaber klamydia
  • Bakterier i og omkring afføring

Virussen herpes kan også skabe urinrørsbetændelse. Trichomonas er en anden årsag af urinrørsbetændelse. Den er også smittende igennem seksuel sameleje. Seksuel smittende infektioner som gonore og klamydia er som regel begrænset til urinrøret hos mænd.

Urinrørsbetændelse symptomer

De mest almindelige symptomer af urinrørsbetændelse er smerte under urination. Udover smerte ved urination, inkluderer symptomerne også en følelse af at man ofte skal urinerer, og man kan have svært ved at urinere.

Urinrørsbetændelse kan også skabe kløe i urinrøret hos især mænd, derudover kan det skabe ubehag og smerte når en person ikke urinerer. Andre symptomer kan også være:

  • Smerte under sex
  • blod i sæd eller urin

Diagnose af urinrørsbetændelse

Hvis der opstår kløe i urinrøret hos mænd, er det højst sandsynligt urinrørsbetændelse. Det er vigtigt du besøger din læge, så din læge kan kigge på din anamnese og spørge om dine symptomer. Hvis du oplever voldsom smerte under urination, er der chance for du har en infektion. Din læge kan give dig antibiotika med det samme.