Finasterid mod hårtab – Virker det?

Finasterid (solgt under mærkenavne som Propecia) er et lægemiddel som bliver brugt til behandling af hårtab hosmænd. Oprindeligt blev medicinen skabt som et middel mod forstørret prostata, men nu udskrives den også til behandling af hårtab. midlet bliver hovedsageligt brugt til at behandle “male pattern baldness” (læs mere om det i vores artikel her), en tilstand som op til 80% af alle kaukasiske mænd oplever. Finasterid er i øjeblikket det mest effektivt middel mod hårtab.

Hvad er finasterid?

Vi ved at midlet har en god effekt mod hårtab, men hvordan fungerer det?

Brug af midlet fører til en reduktion i DHT-niveauer, i både hovedbunden og serum. Ved at sænke niveauet af DHT i hovedbunden, kan finasterid opretholde mængden af terminalhår i anagerfasen (hår der er på vej til at falde ud) og forbedre styrken i hårsækkene. Finasterid er mest effektivt ved toppen af hovedet, men kan reducere mængden af hårtab i alle områder af hovedbunden.

Finasterid
Finasterid

Er finasterid godkendt i Danmark?

Propecia som indeholder finasterid, er godkendt af sundhedsstyrrelsen i Danmark. Det er desuden ét af de to godkendt lægemidler mod hårtab i USA.

I Japan lavede man et studie med 523 mænd, der alle tog 1 mg finasterid om dagen. Konklusionen var, at mænd som udviste tegn på arveligt skaldethed gavnede ekstremt meget af behandlingen.

Læs mere om studiet her.

Finasterid’s bivirkninger

Finasterid er generelt set som et sikkert lægemiddel. Der er dog, som ved næsten alle receptpligtige lægemidler, eventuelle bivirkninger ved midlet.

0.1% – 1%

  • Depression
  • Rejsningsproblemer

0.01&% – 0.1%

  • Allergiske reaktioner

Medicinen må ikke andvendes af gravide.

Køb finasterid online

Det er muligt at få godkendt sin finasterid behandling online. I stedet for at bruge tid til at tage til lægen, kan din ordre på midlet blive godkendt gennem en praktiserende læge online.

Et af de mest anbefalede online apoteker er Treated.com. Apoteket har hovedsæde i Storbritannien, og er godkendt af General Pharmaceutical Council som er tilsvarende til sundhedsstyrelsens i Danmark.

Det skal dog nævnes, at det er umuligt at købe receptpligtige midler lovligt online, uden at gennemgå en kort sundhedsundersøgelse, som forsikrer, at du ikke får medicin du ikke kan tåle.

Hvordan anvendes finasterid?

Når hårtabsbehandlingen med propecia eller finasterid starter, er det vigtigt at være klar over, at man bør benytte midlet med tålmodighed. Virkningen ved midlet viser sig ofte ikke før efter 2 måneder med behandlingen.

  • Dosering: 1 tablet(1 mg) i døgnet.

Bør jeg bruger finasterid?

Hvis man oplever tegn på hårtab, kan det stærkt anbefales at tage den korte sundhedsundersøgelse på treated.com, for at se om man er egnet til midlet.

Link til Treated.com

Prisen for 12 ugers behandling på Treated.com er 1199 kr, som i skrivende stund er et af de billigste på markedet. Prisen er relativt høj modsat andre midler mod hårtab, men det er et af de eneste der har bevist en gavnlig effekt. Der findes andre online apoteker som kan tage op til 2500 kr, men midlet er det samme så det anbefales ikke.

2 ud af 3 patienter oplever øget hårvækst, hvilket er en statistik andre midler ikke har.

Mere information.

Se evt. videoen under, med Dr. Niedbalski der forklarer om sin undersøgelse med 18.000 patienter på midlet:

Her kan du læse om andre midler mod hårtab.